שלום. קוראים לי אפרת, אני מתגוררת בישוב קהילתי בשם אורוויל, בטאמיל נאדו בדרום הודו.
אני מבשלת, מאיירת, כותבת ועוסקת במסעדנות. אני גם אמא ללילה בת ה-13.
הגעתי לכאן לפני חמש עשרה שנה. במיקרה, עצרתי בעיירה קטנה, טירוואנאמאליי השוכנת למרגלות ההר הקדוש ארונאצ'אלה, שם פגשתי איש אנגלי מאד שהיה לו חלום לפתוח מסעדה. התאהבתי באיש, בחלום, במקום ובתושביו והתחלתי לבשל. בין הסירים והתבשילים והעלים של הקארי נולדה לילה.
במשך השנים בהן אני מתגוררת ומבשלת כאן, אספתי אין ספור ארוחות נפלאות עם אנשים נהדרים שאוהבים לאכול ולבשל, רשמתי מתכונים שמנגישים את המנות ההודיות העשירות בטעמים והופכים אותן לפשוטות וניתנות להכנה בכל מטבח ויצרתי סיפורי אוכל מאויירים מחומרים שכולם מכאן, חומרים שמחים של פעם.
ועכשיו, כל החומרים הטעימים האלה עומדים להיות ספר בישול צבעוני ומלא בהפתעות יצירתיות ומהנות של המטבח שלי, שנודד על הציר שבין המזרח התיכון לבין טאמיל נאדו.
אני מזמינה אתכם לצאת איתי להרפתקאה ויחד לתמוך בקידומו של ספר אוכל טוב, שיקח אתכם למסע. הזמינו אותו כבר עכשיו ובכך תוכלו לקבל חלק פעיל ביצירתו.
אני אוהבת לשחק בטעמים, ללמוד אותם, לגעת בהם. הקשר עם המגדלים והרוכלים תמיד מוסיף ניחוח אותנטי לכל ארוחה, וכמובן, הדיבור הסודי אל התבשיל שמבעבע בסיר על האש... לפעמים אוכל מאפשר לנו להגיד דרך הצלחת דברים שקשה יותר לבטא במילים. מאחורי כל מנה מוצלחת, תמיד עומד מישהו שנותן את המיטב.
הספר, אשר המתכונים בו יהיו כשרים ורובם הגדול צמחוני וטבעוני משום שאני חובבת ירקות מושבעת, צפוי לראות אור לקראת פסח, חג האביב 2016 בהוצאת לאנצ'בוקס, הוצאה המתמחה בספרי אוכל.
העבודה המשותפת על ספר שהוא הרבה יותר מאשר רק ספר בישול, יחד עם אנשים שיש להם תשוקה לעשות ספרים שאפשר לחוש ולהריח אותם, כל זה היה תענוג קולינארי שעוד מעט תוכלו לדפדף בו ולטעום ממנו.
הספר יכלול טקסטים ומתכונים שנערכו בקפידה ע"י זוהרה רון המעולה והם ילוו את צילומי המזון המרהיבים שיצרו הצלם אדוארדו גראסי והסטייליסטית גליה אורנן שבילו איתי יחד בהודו חודש שלם בצילומי שטח וקולינאריה.
הפכנו לצוות מיומן ורעב, חרשנו שווקים, מטבחים ומסעדות. אכלנו את הביריאני המושלם במקום קטנטן אצל המוסלמי, נסענו לאכול דגים בגריל מוגשים על עלה בננה בדאבה משפחתית לצידי הכביש, הגענו לטירונוומאליי אל ההר הקדוש ובדרך אכלנו טאלי דרומי נפלא ובילינו ימים ארוכים במטבח ובסטודיו המאולתר לצילום שהקמנו במרפסת של הבית שלי באורוויל.
ניסינו לתפוס את מה ומי שעומד מאחורי האוכל, טעמנו וצילמנו ועכשיו יש לנו את כל חומרי הגלם לספר יפהפה -
שאפשר יהיה לאכול אותו בעיניים!
זה יהיה ספר איכותי ומקורי ועלות ההפקה שלו בהתאם. כדי להשלים את הפקת הספר אני זקוקה לכם:
בואו, קחו חלק בהוצאה לאור של ספר יצירתי וטעים ע"י רכישה מראש של עותק חתום עם הקדשה אישית, כאן דרך האתר ותקבלו את הספר חם מהתנור, ישירות עד הבית.
אתם מוזמנים גם להנות מהתשורות השמחות שבחרתי להציע לכם, הן ממש שוות,
שתפו את הקמפיין עם חברים, מכרים, משפחה וכל מי שעולה בדעתכם. אנא הרגישו נוח להוסיף גם כמה מילים משלכם כדי לקדם את בשורת הספר.
בברכה, אפרת
רוצים לשמוע אותי מדברת על הספר ? כאן, עם איריס לביא המקסימה בתוכנית הבוקר סידורים לשבת, יום שישי 18/09.
השיחה איתי מתחילה מנקודה 26.43 ברצועת השידור
http://www.iba.org.il/program.aspx?scode=1854247
אני נזכרת איך הכל התחיל , ומבינה שוב, שאוכל הוא געגוע, ומעל הכל הוא קשר.
והנה שיחה שיאיר ניצני ערך איתי בתוכנית הבוקר שלו בגלי צה"ל,
הוא מקדם בתוכניתו מידי פעם פרויקטים מעניינים במיוחד של הדסטארט
והפעם פרויקט הספר שלי נבחר וככה ישבתי לי בגינה ודיברתי על הספר...
הראיון בשידור מתאריך ה-7.9
http://glz.co.il/1097-52362-he/Galatz.aspx
השיחה איתי מתחילה בקטע שמ-19.35
מתכון לפאניר באטר מאסלה, מנה מצפון הודו שאפשר לאכול אותה בכל מקום,
מנגבים עם צ'פאטי לוהט או עם אורז.
מתכון לפאניר באטר מאסאלה- 4 סועדים
אולי זה הצירוף של הג'ינג'ר והשום יחד עם העגבניות הלוהטות בחריפות אדומה ואז מצטרף אל הלשון הקאשיו הקטיפתי שמרפד את הרוטב במתיקות אגוזית, אולי תבלין הגאראם מאסלה והציפורן אולי כוכב אניס ביופיו. אבל העובדה החד משמעית היא שזוהי מנה שגורמת להרבה אנשים להרגיש שהגיעו הביתה ולחייך מאושר.
מתכון: 4 סועדים
4 כפות שמן
צ'ילי אדום יבש אחד
8 עלי קארי או 2 עלי דפנה
כף זרעי כמון
3 פרחי ציפורן
1 כוכב אניס בשלמותו
כפית אבקת כוסברה
1 בצל קצוץ
5 שיני שום קצוצות
3 כפות ג'ינג'ר מעוך
חצי כפית צ'ילי אדום קצוץ
חצי כוס עגבניות חתוכות קטן
1 כוס עגבניות מרוסקות
1 כפית גאראם מאסאלה או בהארט
3 כפות אגוזי קאשיו מרוסקים לממחה
כף סוכר חום
350 גר גבינת פאניר מוזהבת במחבת
מתחילים בטיגון הצ'ילי היבש ועלי הקארי / דפנה בשמן- מוסיפים את זרעי הכמון, כוכב אניס ופרחי הציפורן ונותנים לשמן לספוג טעמים, מחלישים את האש ומוסיפים את העגבניות , נותנים להן להצלות ממש טוב עם תערובת
התבלינים והשמן ואז מוסיפים את ממחה הבצל, שום, צ'ילי כתוש, ג'ינג'ר וממשיכים להזהיב יחד כחמש דקות. מוסיפים כוס עגבניות מרוסקות
נותנים להכל להצטמצם על אש בינונית כחמש-שבע דקות נוספות ומוסיפים ממחה אגוזי קאשיו וסוכר חום, בהארט או גאראם מאסאלה וממליחים.
מבשלים כעשר דקות יחד על אש בינונית, מאחדים טעמים ומוסיפים את גבינת הפאניר שטוגנה בחמאה או בשמן זית בנפרד.
מי שאוהב כוססברה מוזמן לפזר המון ממנה,טרייה וקצוצה ממש לפני הארוחה.
בתאבון!