EN HE

מפה ושם באירופה

הפרויקט של
יעקב (ג'אקומו) פיאלקוב

מפה ושם באירופה

ספר שכולו חוויות - סיפורים, כתבות, נופים ומתכונים, ביחד אתכם נוכל להוציא אותו לאור בעתיד הקרוב

מקומות נפלאים שבהם ביקרתי, סעודות מיוחדות שסעדתי, עשרות רבות של מתכונים שאספתי וצילומים שונים של טיולים באירופה ומעל לכל - אהבה בלתי מסוייגת לאיטליה, הביאו לכתיבת הספר הזה המכיל סיפורים שונים על אודות טיולים באירופה, ההופכים את 200 עמודי הספר לחווייה אמיתית.

בין עשרות הכתבות בספר תמצאו גם סיפורים על טיולים במקומות פחות ידועים באיטליה כמו אומבריה, מפרץ אמאלפי, סיציליה ופוליה, תטיילו באלזס שבצרפת וביער השחור שבגרמניה, ותלמדו כל שאפשר לדעת על נקניקיות וגבינות איטלקיות ועל פסטות, קינוחים ועוד ועוד.

הספר מוכן לדפוס ומכיל כ-200 עמודים מתוכם כ-90 מתכונים וצילומי צבע רבים.

לפניכם קטע מתוך אחת הכתבות בספר:

....אנו שמים פעמינו לטרסטוורה. מתחיל להחשיך והרחובות הצרים מוארים בפנסים צבעוניים. מכל צד מסעדות ובארים. פה ושם עומדים רוכלים, המציעים כל מיני מזכרות לתיירים, מקלות קטורת, חולצות טי עם הדפסי אתרים ברומא ופסלוני פלסטיק זוועתיים. בפתחי המסעדות עומדים המלצרים ומנסים למשוך סועדים אל מסעדותיהם דווקא...

....אני נכנס לפתח אחת המסעדות ומרחרח. בדיוק לטעמי. בהמשך, אני מגלה שלא טעיתי בבחירה. הפעם נאכל ארוחה איטלקית טיפוסית ואני מקפיד לעשות זאת לפי כל הכללים. כמנה ראשונה אני מזמין אנטיפסטי מן הוויטרינה שבתוך המסעדה – ירקות עבורי, פירות ים עבור בת זוגי. אין כאן הפתעות מיוחדות אבל הכול עשוי ומתובל בדיוק בכמויות הנכונות. המלצר זריז להפליא. הוא מבקש לדעת מה נרצה בהמשך ואני דוחה אותו עד לסיום האנטיפסטי. איננו ממהרים ואני רוצה לעשות זאת כראוי. כמו שאוכלים באיטליה. אנחנו מזמינים מנות פסטה, לזניה לטניצ'קה ופפרדלה א-לה גרנד דוקה עבורי....

....בתפריט המסעדה לא מופיע רוטב כזה והמלצר מציע לבדוק במטבח. הוא חוזר עם השף שמבקש לדעת באיזה רוטב מדובר.  אני מנסה להסביר לו והוא מציע לי לגשת למטבח ולהסביר שם בדיוק מה אני רוצה. אני מסכים. משאיר את יקירתי בידיו של הבעלים ויורד למטבח......

...אני מקבל סינר וכובע טבחים - לו רק יכולתי למצוא מישהו שיצלם אותי – ומציעים לי להכין את הרוטב בעצמי. נראה לי שהם מנסים להתבדח על חשבוני. אם כבר הגעתי עד כאן, בבקשה. אני מבקש מאחד מהם לבשל עבורי פפרדלה, 'אל-דנטה' כמובן. במחבת גדולה אני שם מעט שמן זית ומוסיף לו שתי שיני שום. כאשר השום מתחיל להשחים אני מוציא את שיני השום וזורק אותן. כעת אני מחליש את האש ומוסיף למחבת פרוסות פנצ'טנה עם שומן, חצי דקה מאוחר יותר אני שופך פנימה כוס שמנת מתוקה, מביא לרתיחה ומוסיף שתי כפות קוניאק וכף אחת עגבניות מרוסקות. מעט מלח וזהו. עכשיו אני מוסיף את הפפרדלה המבושלת למחבת, מקפיץ פעמיים ומעביר לצלחות....

....השף, מכניס מזלג, מסובב אותו ושולף לעצמו לטעימה. שקט מוחלט משתרר במטבח. הוא טועם, לוקח את המזלג וטועם פעם נוספת, מלקק את שפתיו ומזמין את כולם להצטרף. זהו סימן שיש על מה לדבר. אני זוכה במחיאות כפיים סוערות ובליווי של כל הטבחים אל השולחן שלנו, עם המנה המוכנה. קרוב לוודאי שבפעם הבאה זה כבר יופיע אצלם בתפריט....



הפרויקט של

יעקב (ג'אקומו) פיאלקוב
צור קשר עם היזם
בעלים ומנהל של "אתר האוכל של ג'אקומו" ו"אתר הגבינות של ג'אקומו". בוגר בתי ספר לבישול באיטליה. מעביר סדנאות בישול איטלקי ב-20 השנים האחרונות וסדנאות גבינות מזה 5 שנים. מתמחה באוכל איטלקי ובכל הקשור באיטליה. כתבתי בעבר שני ספרי בישול בשמות "כל הרטבים לפסטה" ו"אנטיפסטי ועוד". כמו כן תרגמתי וערכתי את הספר "לעשות גבינות בבית".
18,450
מתוך 18,000 ₪
102%
מומן
0
ימים שנותרו
93
תומכים
שימו לב!
רק במקרה והקמפיין משיג את יעד הגיוס במשך הזמן שהוקצב התומכים יחוייבו
איך לתמוך בפרויקט?
מינימום 50 עותק של הספר המודפס
עותק עם חתימת המחבר לכל אחד מן התומכים בפרוייקט, כולל משלוח
78 תומכים
מינימום 175 הנחה 100 ש"ח בסדנת בישול איטלקי
סדנת בישול איטלקי מתוך מבחר הסדנאות שלנו - פסטה ורביולי, אנטיפסטי ומנות ראשונות, אפייה וקינוחים ומיטב מאכלי איטליה
השתתפות בסדנת בישול איטלקי אצל ג'אקומו
ועותק של הספר.
1 תומכים מתוך 50
מינימום 200 הנחה 100 ש"ח בסדנת הכנת גבינות
סדנה להכנת גבינות בבית הכוללת הכנת 5 סוגי גבינות ואת כל הידע הדרוש כדי להכין גבינות בבית.
השתתפות בסדנה להכנת גבינות אצל ג'אקומו
ועותק של הספר.
6 תומכים מתוך 25
מינימום 350 סדנת בישול איטלקי זוגית
המזכה בסדנת בישול איטלקי זוגית ממבחר הסדנאות שלנו (שווי השוק של התמורה 550 ש"ח) והנחה של 50% במחיר הספר החדש.
0 תומכים מתוך 10
מינימום 500 סדנה להכנת גבינות + ספר "לעשות גבינות בבית" + ערכה
מזכה בסדנה להכנת גבינות בבית כולל ערכה מלאה של כל החומרים והכלים הדרושים ועותק של הספר בעריכתי "לעשות גבינות בבית" (שווי השוק של התמורה 650 ש"ח) והנחה של 50% במחיר הספר החדש.


0 תומכים מתוך 10
מינימום 800 ארוחה איטלקית פרטים ל-4 משתתפים
ארוחה איטלקית פרטית ל-4 משתתפים אצל ג'אקומו. הכוללת מנות ראשונות, מנות פתיחה, פסטה ומנה עיקרית וקינוח כולל יין ללא הגבלה - סה"כ כ-10 מנות.
המשתתפים יקבלו 2 ספרים חתומים.
1 תומכים מתוך 4
מינימום 1200 ארוחה איטלקית ל-6 משתתפים
ארוחה איטלקית בת 10 מנות (כולל יין) + ספר אחד.
4 תומכים מתוך 5
מינימום 4500 קורס בישול איטלקי פרטי ליחיד
קורס בישול איטלקי פרטי (למשתתף יחיד) פנים אל פנים ביחידות עם השף ג'אקומו - 7 מפגשים בשעות הבוקר או אחה"צ בהם תלמדו את כל שדרוש לדעת על אודות המטבח האיטלקי. החל מפיצות ופוקצ'ות, דרך מגוון עצום של מנות אנטיפסטי, הכנה בבית של סוגים שונים של פסטות, רטבים שונים, מנות עיקריות וקינוחים.
1 תומכים מתוך 2
מינימום 125 ארוחה איטלקית בת 8 מנות
ארוחה איטלקית למשתתף יחיד אצל ג'אקומו. הארוחה בקבוצה של עד 8 משתתפים.
הארוחה כוללת כ-8 מנות והיא ארוחה איטלקית אותנטית מבושלת כולה, מול עיני הסועדים במטבחו של ג'אקומו.
הארוחה כוללת מנות פתיחה, מנות ראשונות, מנה עיקרית וקינוח. יין חופשי.
מחירה המלא של ארוחה כזאת אצלנו הוא 250 ש"ח. אפשר להביא בן זוג במחיר של 200 ש"ח.
20 תומכים מתוך 20