מפה ושם באירופה
ספר שכולו חוויות - סיפורים, כתבות, נופים ומתכונים, ביחד אתכם נוכל להוציא אותו לאור בעתיד הקרוב
מקומות נפלאים שבהם ביקרתי, סעודות מיוחדות שסעדתי, עשרות רבות של מתכונים שאספתי וצילומים שונים של טיולים באירופה ומעל לכל - אהבה בלתי מסוייגת לאיטליה, הביאו לכתיבת הספר הזה המכיל סיפורים שונים על אודות טיולים באירופה, ההופכים את 200 עמודי הספר לחווייה אמיתית.
בין עשרות הכתבות בספר תמצאו גם סיפורים על טיולים במקומות פחות ידועים באיטליה כמו אומבריה, מפרץ אמאלפי, סיציליה ופוליה, תטיילו באלזס שבצרפת וביער השחור שבגרמניה, ותלמדו כל שאפשר לדעת על נקניקיות וגבינות איטלקיות ועל פסטות, קינוחים ועוד ועוד.
הספר מוכן לדפוס ומכיל כ-200 עמודים מתוכם כ-90 מתכונים וצילומי צבע רבים.
לפניכם קטע מתוך אחת הכתבות בספר:
....אנו שמים פעמינו לטרסטוורה. מתחיל להחשיך והרחובות הצרים מוארים בפנסים צבעוניים. מכל צד מסעדות ובארים. פה ושם עומדים רוכלים, המציעים כל מיני מזכרות לתיירים, מקלות קטורת, חולצות טי עם הדפסי אתרים ברומא ופסלוני פלסטיק זוועתיים. בפתחי המסעדות עומדים המלצרים ומנסים למשוך סועדים אל מסעדותיהם דווקא...
....אני נכנס לפתח אחת המסעדות ומרחרח. בדיוק לטעמי. בהמשך, אני מגלה שלא טעיתי בבחירה. הפעם נאכל ארוחה איטלקית טיפוסית ואני מקפיד לעשות זאת לפי כל הכללים. כמנה ראשונה אני מזמין אנטיפסטי מן הוויטרינה שבתוך המסעדה – ירקות עבורי, פירות ים עבור בת זוגי. אין כאן הפתעות מיוחדות אבל הכול עשוי ומתובל בדיוק בכמויות הנכונות. המלצר זריז להפליא. הוא מבקש לדעת מה נרצה בהמשך ואני דוחה אותו עד לסיום האנטיפסטי. איננו ממהרים ואני רוצה לעשות זאת כראוי. כמו שאוכלים באיטליה. אנחנו מזמינים מנות פסטה, לזניה לטניצ'קה ופפרדלה א-לה גרנד דוקה עבורי....
....בתפריט המסעדה לא מופיע רוטב כזה והמלצר מציע לבדוק במטבח. הוא חוזר עם השף שמבקש לדעת באיזה רוטב מדובר. אני מנסה להסביר לו והוא מציע לי לגשת למטבח ולהסביר שם בדיוק מה אני רוצה. אני מסכים. משאיר את יקירתי בידיו של הבעלים ויורד למטבח......
...אני מקבל סינר
וכובע טבחים - לו רק יכולתי למצוא
....השף, מכניס
מזלג, מסובב אותו ושולף לעצמו לטעימה. שקט מוחלט משתרר במטבח. הוא טועם, לוקח את
המזלג וטועם פעם נוספת, מלקק את שפתיו ומזמין את כולם להצטרף. זהו סימן
