EN HE

מטע בר-קיימא ילקוט הרועים

הפרויקט של
עמית פומפן ועדי סגל

** עדכון **

ממשיכים  בגיוס אל  היעד הבא – 120,000 ₪ !

בזכותכם, כל התומכים והתומכות שהאמינו ברעיון הזה מההתחלה,
התוכנית להקמת "בוסתן בר קיימא" (יער מאכל ים תיכוני) ראשון מסוגו בארץ יוצאת לדרך!

 13 דונם שיוקדשו לגידול וייצור מזון אמתי בשיטות אקולוגיות ומסורתיות ללא שימוש בדשנים וכימיקלים; לשימור של עשרות זני מורשת מקומיים ולהעברה של כל הידע הזה הלאה דרך סדנאות, קורסים ושיתופי פעולה שונים

אז קודם כל, אנחנו רוצים להודות שוב לכולכם, בזכותכם הופכים את החלום הזה למציאות!

ומה יתאפשר לנו בעזרת השקעה נוספת?

 ההשקעה והאהבה שניתן בשלב ההקמה והביסוס היא קריטית ובונה את התשתית שתלך אתנו כברת דרך ארוכה (ובתקווה גם לדורות הבאים) ותתבטא בהמשך בתנאי עבודה יעילים יותר, הוזלת מחיר התוצרת והנגישות לקהל רחב, וכמובן חומרי גלם משובחים מהם נמשיך ונכין את המוצרים שלנו אותם אתם מכירים ואוהבים.    

כל סכום נוסף שנגייס ישמש להכשרת הקרקע , רכישת כלים חקלאיים וביסוס התשתיות בצורה הטובה ביותר ויאפשרו לנו  להפוך את ניהול המטע ללא שימוש בחומרי דישון מלאכותיים ובחומרי הדברה למוצלחת הרבה יותר. 

במידה ונגיע אל היעד הבא, אנחנו מבטיחים  5% הנחה על כל

השתילים מזני המורשת הזמינים במשתלת "ילקוט הרועים"

לכל התומכות והתומכים בפרויקט למשך השנה הקרובה 


הצטרפו אלינו, יחד ניצור שינוי!

עדי, עמית ואלומה

הקמת מטע בר-קיימא

בית ליצרנות מקומית ושימור חקלאות מסורתית

שלום חברות וחברים, 

נראה שרגע האמת שלנו הגיע. לאחר שנים של פעילות בתחום פיתוח חקלאות אקולוגית ושימור חקלאות מסורתית הגיעה הזדמנות נפלאה ובזכות התמיכה שלכם, נוכל להתחיל בהקמת מטע בר-קיימא, ראשון מסוגו בישראל!

 13 דונם שבהם נגדל מגוון גידולים מקומיים בשיטות אקולוגיות, ללא חומרי הדברה ודישון כימי ובשילוב של ידע מסורתי יחד עם טכנולוגיה וידע מודרניים.

 


מה ייחודי לפרויקט שלנו?


רבים מאתנו שמעו בשנים האחרונות את המושג יער-מאכל וחקלאות אקולוגית. עד כה, היוזמות המבורכות שעסקו בנושא בישראל התמקדו ביצרנות לצריכה עצמית ובמטרות חינוכיות ולימודיות. המטע בר הקיימא אותו אנו מתכננים להקים הינו פרויקט ראשון מסוגו בארץ בו פלטפורמה של יער-מאכל ים תיכוני תשמש  ליצרנות בקנה מידה מסחרי במטרה להביא את התוצרת הבריאה והאיכותית לקהל רחב ומגוון ככל האפשר.

שיטות הגידול המתוכננות למטע מאחדות ניסיון וידע שהצטברו אצלנו במשך קרוב ל-10 שנים של פעילות במסגרת פרויקטים שונים בארץ. מרבית המטע ינוהל בתנאי בעל, כלומר ללא השקייה למעט בשנתיים-שלוש הראשונות בהן העצים מתבססים. 

המטע המתוכנן עומד בכל סטנדרט של חקלאות אורגנית ואף נכנס להגדרה של חקלאות טבעית, כלומר חקלאות ששמה את הדגש המירבי על שימור איזון ביולוגי סביבתי כמפתח לבריאות המטע ומתוך כך, כמות ואיכות תפוקותיו.



מי אנחנו ומה מעשינו?


"ילקוט הרועים" הינו עסק משפחתי (עמית בן 33, עדי בת 32, אלומה בת 2.5) בעל אג'נדה סביבתית-חברתית. העשייה שלנו מתרכזת בתחומים הבאים:

  • שימור מסורות מזון מקומיות דרך יצרנות בעבודת יד  - כיום אנחנו מייצרים מגוון מוצרים כגון: דבלים (תאנים מיובשות בשמש), צימוקים, סומאק טהור, זיתים כבושים, תערובת זעתר, צלפים כבושים, לדר טבעי עם דגש על ייצור בקנה מידה קטן תוך הקפדה על שימוש בחומרי גלם איכותיים. שיטות ההכנה הן טבעיות ונקיות משימוש בחומרים מלאכותיים, תוספים או חומרי שימור והדברה ומבוססות על ידע מסורתי אותו צברנו לאורך העשור האחרון בעזרתם של חברים ותיקים מן המגזרים השונים בארץ. 

הידעתם? נכון להיום, אין אף יצרן תאנים מיובשות בארץ מלבדנו. כל התאנים    המיובשות הנאכלות בישראל מגיעות מחו"ל, מלבד חצי הטונה שאנו מייצרים בשנה.

  • מחקר, קיטלוג ושימור של מגוון זני המורשת המקומיים של עצי הבוסתן - לצורך הפצת זני מורשת של עצי הבוסתן ברחבי הארץ הקמנו משתלה מסחרית קטנה בצבעון בה אנחנו מרבים ומגדלים למעלה מ-80 זנים שונים של עצי פרי ארצישראלים: תאנים, גפנים, רימונים, תותים, שקדים ועוד.
  • איתור ושימור ידע חקלאי וטכניקות חקלאיות מסורתיות - דרך מפגש עם חקלאים ותיקים וצעירים, בעיקר במגזר הערבי-ישראלי ובאוכלוסיה הפלסטינאית.
  • תכנון / ייעוץ, הקמה ותחזוקה של מטעים ברי-קיימא - יערות-מאכל / בוסתנים, מטעי בעל ומטעים אורגניים. בין הפרויקטים שעלו תחת ידינו: בוסתן "גן-עדן" בכישורית שבגליל המערבי: מטע מסחרי-קהילתי המהווה גם אוסף זני מורשת של עצי הבוסתן המקומיים (8 דונם), יער-מאכל במשק משפ' שחם בכפר יחזקאל (7 דונם), בוסתן מסחרי אורגני בחוות-רום שבישוב כמון (3 דונם) ועוד.
  • הפצת הידע החקלאי-מסורתי מחדש  דרך סדנאות קורסים והכשרות שאנו מקיימים לאורך השנה בצבעון וברחבי הארץ. 

עוד עלינו ב - www.yalkut-haroim.com

מה מתוכנן להיות במטע?


במטע המתוכנן , בשטח כולל של כ-13 דונם, מתוכננים להישתל כ-530 עצים.

המטע יחולק לשני חלקים עיקריים:

1. 10 דונם יוקצו לטובת הקמת מטע בר-קיימא (יער מאכל ארצישראלי) שמטרתו העיקרית לספק את חומרי הגלם האיכותיים מהם אנו מפיקים את מוצרי המזון המשווקים בצורה ישירה ללקוחות פרטיים וקואופרטיבים אורגנים/צרכניים ברחבי הארץ. הגידולים המתוכננים: 

  •  תאנים- בעיקר זנים מסורתיים בעלי התאמה גבוהה לייבוש טבעי בשמש
  •  גפנים- מגוון זנים מסורתיים הן לשיווק טרי והן לייצור צימוקים (ייבוש בשמש)
  •  סומאק-להפקת תבלין הסומאק הטהור (ללא תוספות וחיקויים שנהוגים כיום)
  • זעתר-להפקת תערובת זעתר "בלדי" משובחת
  • שקדים-חלקה ניסיונית בשטח של 1-2 דונם להקמת מטע שקדים אורגני בתנאי בעל ובשילוב זני שקדים מסורתיים בעלי איכויות טעם ועמידות יוצאי דופן
  • שזיף לייבוש- חלקה ניסיונית בשטח של כולל של 1 דונם לייצור שזיפים מיובשים משניים-שלושה זני שזיף מקומיים-מסורתיים.
  • תות עץ לייבוש- חלקה ניסיונית בשטח של 1 דונם להקמת מטע תות לבן/סגול/פקיסטני אורגני לייבוש (כיום מיוצר אך ורק בטורקיה)


2. כ-3 דונם שיוקצו לטובת "מטע-אמהות" - אוסף זני מורשת שמטרותיו העיקריות:

אשר פעם היו נפוצים ברחבי הארץ אך היום המגוון של זנים אלו הולך ומצטמצם וחלקם אף כמעט נעלמו לחלוטין מנוף ארצנו.

  • אספקת חומר ריבוי איכותי וזמין למשתלה לטובת ייצור שתילים למכירה. 


 



מה החזון?



  • יצרנות-  המטע יאפשר לנו לתת מענה על הביקוש הגדל ומתרחב למזון בריא, טבעי ובלתי-מעובד תוך שמירה על סדרי גודל צנועים ואיכות גבוהה. עד כה, קטיף התאנים, הענבים, הסומאק ושאר חומרי הגלם נעשה בשטחים פתוחים/נטושים או בשטחים של בעלי אדמות שאינם מתחזקים אותן. זה אולי נשמע רומנטי, אבל בפועל זהו קטיף קשה מעצים שאינם מטופלים, מצבם מדרדר עם השנים וכמויות הפרי שלהן הולכות וקטנות. בנוסף, מלאכת איסוף חומר הריבוי למשתלה, לצורך הכנת השתילים, מורכבת מאוד מאחר והיא מצריכה בכל שנה נסיעות בכל רחבי הארץ לפינות שונות ומשונות ולשטחים פתוחים ופרטיים על-מנת להביא את מגוון הזנים המתואר. המטע המתכונן, כאמור, ייתן מענה יציב ומבוסס לפעילויות הללו ואף יפתח פתח לדברים נוספים... 
  • חינוך והעברת הידע- המטע מתוכנן לאפשר לנו לקיים הכשרות מסוגים: סדנאות, קורסים, סיורים ובעיקר אירוח של מתלמדים החיים, עובדים ולומדים אתנו לאורך תקופות שונות בשנה ומקבלים ידע וניסיון מעמיק.
  • דוגמה חיה לסביבה הקרובה והרחוקה- כיום, רק בסביבת הכפרים בית ג'ן ופקיעין ישנם אלפי דונמים של חלקות חקלאיות נפלאות ששימשו מזה עשרות ומאות דורות לחקלאות מקיימת וברת-קיימא, שהייתה מושתתת במידה רבה על חיקוי הטבע וטיפוח האדמה. בעשורים האחרונים אנחנו עדים להיעלמות וירידת ערכה של החקלאות הזו. אנו מקווים להראות שתוך שילוב עם ידע וטכנולוגיה מודרניים ובעזרת קהל הולך וגדל בישראל, יש ערך והתכנות כלכלית לצורת החקלאות הזו. וכמובן,  יחד נראה שיש תמיכה ציבורית וביקוש משמעותי למוצרים הנפלאים הללו ואף ניתן להתפרנס כך חקלאים בכבוד.
  • פלטפורמה להמשך מחקר ופיתוח חקלאות ברת קיימא-  שימור הידע הקיים על ידי יישומו בשטח ופיתוח של טכניקות חדשות, המותאמות לזמננו ומתבססות על תפיסה אקולוגית ומשלבות ידע מסורתי.





מה הסיפור של השטח?



במסגרת הפעילות שלנו יצרנו קשרים עם מספר חקלאים ותיקים מן הכפר הדרוזי בית ג'ן שבגליל העליון. רובם עברו עם השנים לשיטות גידול קונבנציונאליות אבל חלקם עדיין מגדלים מגוון של זנים מקומיים בשיטות מסורתיות, רבים מהם בעלי ותק של מאות ואף אלפי שנים באזורנו. 

לפתע נקרתה הזדמנות בדרכנו, כאשר אחד מהחקלאים הותיקים מבית ג'אן, הציע לנו לחכור ממנו לתקופה של 20 שנה שטח חקלאי משובח שאינו בשימוש שנים רבות. הוא הסביר לנו שהוא כבר מתחזק שטחים נרחבים של מטעי פרי, השנים נותנות את אותותיהן, בניו פנו לעיסוקים אחרים, ושטח זה, אותו כבר הכשיר והכין לשתילה, נותר עזוב... בנדיבותו הרבה, אף הציע לנו את השטח במחיר נמוך מהמקובל באזורנו, שהתייקר מאד בשנים האחרונות בשל ההתפתחות המואצת של גידול גפנים ליין ובכך מאפשר לנו לעשות את הצעד המיוחל לביסוס העשייה שלנו.

וכך נראה השטח:



חוץ ממה שנראה בתמונה ישנן ארבע טראסות נוספות במורד ההר. ברקע: בית ג'אן



אז... כיצד אתם יכולים להכנס לתמונה?

תמכו בפרויקט ויחד נעשה את הצעד הראשון-הקמת תשתיות המטע הבסיסיות

                          שבלעדיהן כל היתר לא יוכל להתקיים....

במידה ונגיע לסכום היעד הראשוני (80,000 ש"ח) נוכל לממן את שלב ההקמה הראשון של המטע.

בהקמת יער-מאכל וחקלאות בר-קיימא, נדרשת השקעה גדולה בנקודת הפתיחה ובשנים הראשונות, עד לביסוס המע' לכדי איזון ועצמאות יחסית. בדומה לתינוק רך שזה עתה נולד ודורש הרבה תשומת-לב, סבלנות והשקעה. אך במהרה, ובזכות האהבה והחום שהוא מקבל, הוא מתפתח ונהיה עצמאי ועם השנים, תורם לסביבה שלו יותר ויותר. 

כך אנחנו עובדים גם עם העצים. לדוגמה, משקיעים וחופרים, חצי שנה מראש, לכל עץ בור גדול בעזרת טרקטור. מאווררים היטב את האדמה ומטייבים היטב בקומפוסט וחומרים אורגניים שונים לפי שכבות עומק שונות. מכשירים את התנאים בשביל העצים להתבסס ולהעמיק שורש - כפי שהטבע שלהם כל-כך יודע ומסוגל. 

דוגמאות נוספות: 

מקימים מע' השקיה בלתי סטנדרטית המשקה את העצים באופן שדומה יותר להשקיות ההצפה המסורתיות המעודדות פרישת שורשים רחבה ועמוקה; 

מיישמים כמות משמעותית של חומרי חיפוי אורגניים על פני השטח על מנת להקטין אידוי לחות מהקרקע ולאפשר לאוכלוסיות של מיקרובים וחרקים להתפתח על-פני הקרקע ולשמר את האיזון האקולוגי בשטח.

או בקיצור ובמלים פשוטות, מנסים לחקות ככל הניתן את הדפוסים הטבעיים שאנחנו מזהים בסביבה שלנו וליישם אותם במסגרת הפעילות החקלאית.


במידה ונצליח לגייס 120,000 ש"ח ומעלה, נוכל לשדרג את איכות ויעילות ניהול המטע בעזרת מספר כלים שישרתו אותנו במלאכת התחזוקה השוטפת של המטע.

ניהול מטע ללא שימוש בחומרי דישון מלאכותיים ובחומרי הדברה למניהם הינו משימה לא פשוטה כלל. בכדי להצליח, יהיה עלינו לייצר אינטגרציה בין גישות וטכניקות מסורתיות וידע וטכנולוגיה מודרניים העוסקים בתחום של בקרת עשביה, בקרת מזיקים והזנה באופן אורגני והוליסטי, ולשם כך אנחנו מקווים לרכוש מספר כלים שיסייעו לנו במלאכה המאתגרת. 

  ובנוסף,    נשמח לעזרתכם  בהפצת הפרויקט ברשתות החברתיות ובכל דרך יצירתית  אחרת                                            



אז... האדמה מחכה,  ועכשיו הזמן להתחיל בעבודות ההכשרה והתשתיות  לשתילה. 

           אומרים כי  "הזמן הכי טוב לנטוע עץ היה לפני 20 שנה, הזמן הבא הכי 

טוב הוא עכשיו "


מוזמנים להצטרף אלינו!

תודה על התמיכה, הזמן והסבלנות

 עדי, עמית ואלומה



הפרויקט של

עמית פומפן ועדי סגל
צור קשר עם היזם
עמית פומפן - מזה 10 שנים עוסק בחקלאות אורגנית, לומד וחוקר את עולם הבוסתנאות המסורתית על שלל היבטיו בדרך עצמאית תוך מפגש עם מגדלים מקומיים מהמגזרים השונים. מעביר קורסים וסדנאות בנושא חקלאות מסורתית. מאמין ש"חקלאות בעל" היא פרקטיקה שימושית ונפלאה ומתאימה לכל מי שמעוניין לקדם אורח חיים בר קיימא. עדי סגל - צלמת סטילס דוקומנטרי בעלת עניין מיוחד בפרויקטים בעלי אופי חברתי, אקולוגי ופוליטי. עוסקת בגידול מזון, חקלאות אורגנית בקנה מידה קטן ומלאכות מסורתיות. יחד מתגוררים ב7 השנים האחרונות בקהילה קטנה בקבוץ צבעון שבגליל העליון.

היעד הבא - 120,000 ש"ח

104,502
מתוך 80,000 ₪
131%
מומן
0
ימים שנותרו
396
תומכים
שימו לב!
רק במקרה והקמפיין משיג את יעד הגיוס במשך הזמן שהוקצב התומכים יחוייבו
איך לתמוך בפרויקט?
מינימום 50 הזמנה לביקור אצלנו ותודה אישית
הזמנה ליום פתוח ב"ילקוט הרועים"- הזדמנות למפגש. באווירה נינוחה, בקיבוץ "צבעון" שבגליל העליון. נשמח לספר לכם את הסיפור של "ילקוט הרועים" ושלנו ועל תהליכי הייצור המסורתיים של המוצרים השונים - דבלים, סומאק, זעתר ועוד ולסייר במשתלה.
תה , קפה וכיבוד מקומי מתוצרת "ילקוט הרועים" - עלינו כמובן!
80 תומכים
מינימום 120 קטלוג זני מורשת "ילקוט הרועים" - מהדורה מודפסת
בעקבות הביקוש והיעד החדש הוספנו 25 עותקים של "קטלוג זני המורשת" הראשון בהוצאה עצמית של "ילקוט הרועים". הקטלוג הינו מדריך בן 140 עמודים לזיהוי והכרת הזנים המסורתיים של עצי הבוסתן המקומיים: תאנים, גפנים, רימונים, שקדים ועוד ומכיל חלק גדול מהידע שהצטבר אצלנו לאורך השנים אודות זני מורשת. על מנת לאפשר את הזיהוי של הזנים השונים, בקטלוג תמצאו על כל זן פרטים טכניים, פולקלוריסטים, היסטוריים ותמונות בצבע ובאיכות גבוהה.
20 תומכים מתוך 25
מינימום 200 שני שתילים מזני מורשת לבחירתכם
שני שתילי עצי פרי מתוך מלאי השתילים הזמין במשתלה שלנו. במשתלת "ילקוט הרועים" למעלה מ 70 זני מורשת מקומיים של עצי בוסתן- תאנים, גפנים, רימונים, תותים ועוד. כולם נאספו וקוטלגו בקפידה ובאהבה לאורך השנים האחרונות ובעלי יתרונות מבחינת הטעם והעמידות. השתילים זמינים בשקיות של 4 ליטר או מיכל של 9 ליטר. איסוף השתילים בתיאום מראש מרמת גן או צבעון. ניתן לצפות בקטלוג השתילים המלא באתר שלנו -> www.yalkut-haroim.com
15 תומכים מתוך 25
מינימום 220 סדנה לקליעת סל מסנסנים
בסדנא נלמד לקלוע סל קטן מסנסנים, מההתחלה ועד הסוף, כך שבסופה תצאו עם סלסלה שהכנתם במו ידיכם. אם מלאכת הקליעה מסקרנת אתכם או אם כבר יש לכם/ן בסיס ומעוניינות להעמיק אותו בואו למפגש קליעה בהנחייתה של עדי. לנוחותכם תתקיים סדנה אחת באזור הצפון וסדנה אחת בפארק רמת-גן. משך המפגש 4 שעות. חומרי הקליעה כלולים.
13 תומכים מתוך 16
מינימום 250 סדנה בנושא שתלנות ובוסתנאות מסורתית
הסדנה, בהנחיית עמית פומפן, מתקיימת בכל שנה באביב במספר נקודות ברחבי הארץ. אתם מוזמנים להצטרף ליום לימוד מעשיר, מעניין, מפתיע וחשוב ובנושא של שתילה וגידול של עצי הבוסתן המקומיים. מה שונה בין איך ששתלו וגידלו עצים אלו בעבר אל מול מה שנהוג בימינו? מדוע אנחנו נכשלים רבות בגידול עצי שבעת המנים ומה הם המפתחות להצלחה? מה שונה ומה דומה בין זנים מסורתיים וזנים מודרניים? תתקיים סדנה אחת באזור הצפון וסדנה נוספת באזור המרכז באחד מימי שישי. התשורה מקנה זכות השתתפות ליחיד או זוג.
11 תומכים מתוך 20
מינימום 250 השתתפות בסדנת-יום בנושא ייבוש פירות בשמש ובניית מת
תשורה זו מקנה לכם השתתפות יחיד/זוג בסדנת-יום בנושא ייבוש פירות בשמש. במהלך הסדנה ננסה להעביר כמה שיותר מהידע והניסיון שהצטברו אצלנו בתחום של ייבוש פירות טבעי בשמש, על כלל היבטיו ואף נלמד כיצד להכין מתקן ייבוש פשוט המיועד לייבוש ישיר בשמש. תתקיים סדנה אחת באזור הצפון וסדנה נוספת באזור המרכז. הסדנה יכולה להתאים גם לילדים – ראו תשורה להשתתפות משפחתית בהמשך
19 תומכים מתוך 20
מינימום 350 שובר קנייה בקואופרטיב "גולמינא"
קואופרטיב המזון האורגני המשובח "גולמינא" מעניק שלושה שוברי קניה נוספים על-סך 350 ₪ כל-אחד, לרכישה ממגוון מוצרי המזון האורגנים המיוחדים שהוא מציע. שווה להציץ באתר של "גולמינא" ולהתרשם מההיצע -> http://www.tzuna.org/golmina/ ויש אפילו מעדנאים תוצרת עצמית לטבעונאים! איסוף התשורה מאמירים. ל
1 תומכים מתוך 3
מינימום 500 חמישה שתילי זני-מורשת מורשת מהמשתלה שלנו
לאלו מבינכם עם חצרות גדולות, משקים או רעיונות יצירתיים איפה ניתן לשתול עצי-פרי בסביבת החיים הקרובה, אנחנו מציעים את התשורה הבאה: מקבץ של עד חמישה שתילים מן המשתלה שלנו, היכולים להגיע בשקיות 4 ל' או במיכלי 9 ל' (לפי זמינות במלאי). לבחירתכם, מגוון של עשרות זני מורשת בעלי איכויות מדהימות בקטלוג הזנים שבאתרנו.
איסוף התשורה בתאום מראש מהמשתלה בצבעון או מרמת-גן.
19 תומכים מתוך 30
מינימום 550 סל קלוע מסנסנים בהתאמה אישית
סל קלוע מסנסנים, בהתאמה אישית, נקלע במיוחד עבורכם על ידי עדי. יכול לשמש כסל ליקוט, ביציאה לפיקניק, כסלסלת פירות, סל למשחקים או פשוט כאלמנט דקורטיבי לכל בית. אובלי או עגול, עם או בלי ידית, תלוי על הקיר ..... שלל עיצובים לבחירתכם!
תחתית הסל עד קוטר 25 ס"מ.
איסוף התשורה מצבעון או רמת גן
1 תומכים מתוך 3
מינימום 1200 סיור ליקוט פרטי בבוסתן עתיק בגליל העליון
סיור ליקוט פרטי בהנחייתו של עמית פומפן באחד מאתרי החקלאות המסורתית שבאזור הגליל העליון. נצא יחד לארבע שעות של שוטטות, התבוננות וליקוט בבוסתן נטוש. נטעם ונלמד על הזנים המסורתיים של התאנים, הגפנים, הרימונים, הזיתים וכל מה שנמצא בשטח. נתבונן בשרידי החקלאות ונלמד על האיכויות השונות של הבוסתן, היתרונות והחסרונות. חוויה משותפת של טעמים, ריחות ותגליות.
0 תומכים מתוך 6
מינימום 1200 הרצאה בנושא חקלאות הבעל המסורתית
"חקלאות הבעל המסורתית - מבט מעשי והיסטורי אל הפלא של גידול מזון ללא השקייה"
הרצאה ושיחה מרתקת בהנחיית עמית פומפן בנושא של חקלאות מסורתית. ההרצאה עוסקת בהשוואה בין חקלאות מסורתית וחקלאות מודרנית, מסורות חקלאיות וטכניקות חקלאיות מסורתיות, זני מורשת, עקרונות הבסיס של חקלאות הבעל המסורתית ועוד. מתאים למוסדות חינוכיים, חברות, ארגונים סביבתיים, קבוצות לימוד בתחום האקולוגיה וכד'.
0 תומכים מתוך 5
מינימום 1200 פגישת ייעוץ/לימוד בביתכם או בכל מקום שתרצו
מעוניינים לחדש ולרענן את החצר או המשק? לשנות, להוסיף, להוריד עצי-פרי או עצים אחרים? מתמודדים עם שאלות ובעיות בסגנון של מה לעשות עם עצים שאינם גדלים, מזיקים שונים וכד'? עמית פומפן, המתמחה בגידול עצי-פרי ובתכנון והקמה של גינות-מאכל ובוסתנים, יגיע אליכם לפגישת ייעוץ אישית, יקשיב וייבחן את הסוגיות וינסה להציע גישות ושיטות לפתרון הבעיות. אורך הפגישה עד 4 שעות.
1 תומכים מתוך 8
מינימום 1200 תמיכה לפי דונם בוסתן בר-קיימא
לבקשת חברים מתחום הבוסתנאות והמזון המקומי, הוספנו מדרגת תמיכה זו המאפשרת לתרום לפרויקט לפי עלות תשומות לדונם בוסתן-בעל בוגר. התמחור אינו כולל עלויות קטיף, עיבוד ואריזת התוצרת אלא מתייחס רק לתשומות כגון קומפוסט, חיפוי, בקרת-עשביה, גיזום וכד'.
התשורה מזכה בהשתתפות באחד מסיורי הליקוט בבוסתנים שאנחנו מקיימים בכל קיץ או בכל אחת מסדנאות-יום המתקיימות לאורך השנה.
5 תומכים מתוך 13
מינימום 5300 תמיכה לפי עלות הקמה לדונם בוסתן בר-קיימא
לבקשת הקהל, בהמשך לתשורה הנוספת המאפשרת תמיכה לפי עלות תחזוקה לדונם בוסתן בר-קיימא בוגר, כאן מוצעת תמיכה לפי עלות הקמה בסיסית לדונם בוסתן חדש.
הצטרפו לתנועה גדלה והולכת של אנשים המבקשים לשנות את פני החקלאות והצרכנות בישראל. לאט לאט, צעד אחר צעד, דונם אחר דונם, ביחד. בהצלחה לכולנו!
במסגרת תשורה זו אנו מזכים את התומכים בשובר השתתפות באחד ממגוון הסיורים והסדנאות שאנחנו מציעים במסגרת הפרויקט.
0 תומכים מתוך 13
מינימום 60 צנצנת זיתים ללא מלח תוצרת ילקוט הרועים
כן כן, ללא מלח, בכלל, בשום שלב בתהליך. מוצר ייחודי וראשון מסוגו, תוצר של פיתוח עצמי מן השנים האחרונות. הזיתים שורים במים רגילים למשך כחצי שנה ולאחר מכן עוברים לייבוש קצר בשמש ומשיחה בשמן-זית ועשבי תיבול. תוהים כיצד הזיתים לא מתקלקלים לאורך חצי-שנה במי-ברז? צרו קשר, ונספר על המתכון לפרטים. הצנצנת במשקל 400 גר'. איסוף התשורה בתיאום מראש מצבעון או רמת-גן.
8 תומכים מתוך 8
מינימום 120 סדנה טוויה ייחודית בכדיתא- מכבשה לחוט!
כיצד צמר גולמי הופך לחוט ואיזה תהליכים עובר בדרך? תשורה זו מזכה בסדנת טוויה בפלך באורך שעה בהנחיית הטווה הטובה כרמית אחישחר, חברת הקולקטיב "נשים בחצר" הפועל מזה מספר שנים בכפר האקולוגי "כדיתא" שבגליל. זוהי הזדמנות להכרות עם עולם הצמר, לשמוע כיצד היה בשימוש בצמר בעבר באזורנו ומה קורה בנושא היום. הסדנה תיערך בכדיתא על פי תיאום מראש עם כרמית במהלך סתיו 2017
8 תומכים מתוך 8
מינימום 120 מארז קטן של מוצרי "ילקוט הרועים"
מארז קטן של מוצרי "ילקוט הרועים" המכיל צנצנת זיתים גדולה (400 ג') + בקבוק קטן של שמן זית משובח (250 מ"ל). איסוף התשורה מצבעון או רמת גן
15 תומכים מתוך 15
מינימום 120 מארז מגוון של זיתים
מארז של 3 צנצנות זיתים סורים ירוקים משובחים , מתוצרת "ילקוט הרועים". הזיתים נקטפו מעצים שאינם מרוססים, מדושנים או מושקים. בכל צנצנת תיבול שונה - זיתים בתוספת עשבי תבלין מהגינה ,בתוספת שום ולימון, ורק זיתים ללא תוספות. מתנה מצויינת לחג או לכל יום חול. משקל צנצנת 230 ג'.
15 תומכים מתוך 15
מינימום 120 כיכר תאנים מיובשות (דבלה) תוצרת ילקוט הרועים
דבלה במשקל 1 ק"ג תוצרת ידינו. התאנים נקטפות ממטעים מסורתיים לא-מושקים ולא-מרוססים באזור הגליל העליון. התאנים הן מזני מורשת (זנים הידועים בהתאמתם הגבוהה לייבוש) ומתייבשות בשמש במשך 2-4 ימים. מוצר בסיס מסורתי, טעים ומזין מאוד. ללא ספק, מוצר הדגל שלנו!!
איסוף התשורה מצבעון או מרמת-גן
50 תומכים מתוך 50
מינימום 120 שתיל עץ בוסתן מזן מורשת עתיק לבחירתכם ממלאי המשתלה
שתיל עץ-פרי מתוך מבחר הזנים הזמינים במשתלה שלנו. עיינו בקטלוג הזנים שלנו בקישור שבתיאור הפרויקט ובחרו לעצמכם עץ בוסתן אמיתי, מקומי ומשובח בתכונות הטעם והעמידות שלו. השתילים זמינים בשקיות 4 ל' או במיכלי 9 ל'. איסוף התשורה בתאום מראש מהמשתלה בצבעון או מרמת-גן
50 תומכים מתוך 50
מינימום 120 קטלוג זני-מורשת ילקוט הרועים – מהדורה מודפסת
אנחנו מתרגשים להציע כתשורה את קטלוג הזנים המודפס שלנו שיצא לאור לראשונה רק לפני מספר שבועות. ספר בן כ-140 עמודים, מודפס בצבע ובאיכות גבוהה. הקטלוג, הוא בעצם מדריך לזיהוי והכרת הזנים המסורתיים של עצי-הבוסתן המקומיים ומכיל חלק גדול מהידע שהצטבר אצלנו במשך השנים אודות זני-המורשת . הספר מכיל תמונות באיכות גבוהה של הפירות השונים וכמובן מידע ופרטים טכניים, פולקלוריסטיים והיסטוריים רבים אודות כל זן. איסוף התשורה בתיאום מראש מצבעון או מרמת-גן.
50 תומכים מתוך 50
מינימום 180 סלסילת סנסנים קלועה בעבודת-יד של עדי
עדי עוסקת במלאכת הקליעה בסנסנים מזה שנים. תמיכה במדרגה זו תזכה אתכם בסלסילה דקורטיבית ושימושית עם תחתית קשיחה עשויה מעץ טבעי פרוס. איסוף התשורה מצבעון או מרמת גן.
8 תומכים מתוך 8
מינימום 220 סיור ליקוט פרי בבוסתנים עתיקים בגליל
הצטרפו (יחיד / זוג) לסיור ליקוט בהנחייתו של עמית פומפן באחד מאתרי החקלאות המסורתית שבאזור הגליל העליון. נצא יחד לארבע שעות של שוטטות, התבוננות וליקוט בבוסתן נטוש. נטעם ונלמד על הזנים המסורתיים של התאנים, הגפנים, הרימונים, הזיתים וכל מה שנמצא בשטח. נתבונן בשרידי החקלאות ונלמד על האיכויות השונות של הבוסתן, היתרונות והחסרונות. חוויה משותפת של טעמים, ריחות ותגליות.
20 תומכים מתוך 20
מינימום 220 סדנת אפייה בהנחיית בני (האופה) סגל
בשנים האחרונות בני סגל (הידוע בכינויו "בני האופה"), אביה של עדי צלל אל תוך עולם האפייה של לחמי המחמצת. בסדנא לכל משתתף/ת תהיה את ההזדמנות ללמוד על התהליכים השונים, על היבטים בריאותיים הקשורים באפייה ולהתנסות בכל שלבי הכנת הבצק ואפיית הלחם. ננצל את הזמן שהלחם תופח לטעום ממטעמים מקומיים מתוצרת "צבעון", לדון ולשוחח בסוגיות הקשורות לאפיה, מזון מקומי ועוד.
מיקום: המטבח הקהילתי של קיבוץ צבעון, באווירה גלילית שקטה ונעימה
זמן : יום שישי במהלך ספטמבר / אוקטובר, 09:30 -14:30
10 תומכים מתוך 10
מינימום 250 מארז מוצרי "ילקוט הרועים"
מארז מוצרי ילקוט הרועים" - כיכר דבלים במשקל 0.5 ק"ג, צנצנת זיתים, צנצנת זעתר וצנצנת סומאק. מצויין לשימוש עצמי, שי לחג או סתם כך לרומם את מצב הרוח

איסוף התשורה מצבעון או מרמת גן בתיאום מראש
10 תומכים מתוך 10
מינימום 250 שובר לסיור ליקוט למשפחות בהנחיית אורי מאיר צ'יזיק
באדיבות ד"ר אורי מאיר צ'יזיק ו"המרכז להנהגת הבריאות" בנווה איתן, שובר משפחתי להשתתפות בסיור ליקוט בהנחייתו של אורי. הסיורים מתקיימים בשבתות ובמהלך חופשות בית-הספר במקומות שונים ברחבי הארץ, וכוללים ליקוט של צמחי בר למאכל ובישול של ארוחה משותפת בשטח. לבחירה מתוך רשימת הסיורים – השובר אינו מוגבל בזמן.
* עד 4 נפשות לשובר
2 תומכים מתוך 2
מינימום 320 הזמנה משפחתית לסיור ליקוט פרי בבוסתנים עתיקים בג
הזמנה משפחתית (הורים + ילדים) לסיור ליקוט בהנחייתו של עמית פומפן באחד מאתרי החקלאות המסורתית שבאזור הגליל העליון. נצא יחד לארבע שעות של שוטטות, התבוננות וליקוט בבוסתן עתיק. נטעם ונלמד על הזנים המסורתיים של התאנים, הגפנים, הרימונים, הזיתים וכל מה שנמצא בשטח. נתבונן בשרידי החקלאות ונלמד על האיכויות השונות של הבוסתן, היתרונות והחסרונות. חוויה משותפת של טעמים, ריחות ותגליות.
10 תומכים מתוך 10
מינימום 350 שובר קנייה בקואופרטיב המזון האורגני "גולמינא"
קואופרטיב המזון האורגני המשובח "גולמינא" מעניק חמישה שוברי קניה על-סך 500 ₪ כל-אחד, לרכישה ממגוון מוצרי המזון האורגנים המיוחדים שהוא מציע. שווה להציץ באתר של "גולמינא" ולהתרשם מההיצע -> http://www.tzuna.org/golmina/ ויש אפילו מעדנאים תוצרת עצמית לטבעונאים! איסוף התשורה מאמירים.
5 תומכים מתוך 5
מינימום 350 מארז מוצרים חגיגי תוצרת "ילקוט הרועים"
מארז חגיגי של מגוון מוצרינו (נכון להיום): דבלה (כיכר תאנים מיובשות) במשקל 0.5 ק"ג, צנצנת זיתים 400 ג' וצנצנת תבלין סומאק/זעתר (100/80 ג'). המוצרים ארוזים בסלסלה קלועה מסנסנים ותחתית עץ טבעי פרוס, עבודת-יד של עדי. באהבה ולבריאות!
איסוף התשורהבתיאום מראש מצבעון או מרמת-גן

12 תומכים מתוך 12
מינימום 1300 השתתפות בקורס בוסתנאות שנתי בכליל
קורס הבוסתנאות השנתי הינו קורס מקיף הכולל הכשרה מעשית בתחום הקמה ותחזוקה של גן/יער-מאכל, מטע בר-קיימא, חקלאות ובוסתנאות "בעל" מסורתית. הקורס, בהנחיית עמית פומפן, יתקיים בכליל החל מספטמבר הקרוב ויתפרש על פני 8 מפגשים לאורך עונות השנה. הזדמנה נפלאה להכרת עולם הבוסתנאות ויערות המאכל תוך כדי עבודה בשטח. לפרטים נוספים עמית - 0503510646.
* שווי התשורה 1600 ש"ח
1 תומכים מתוך 1