EN HE

גחלים מבשלות

הפרויקט של
רגב אילון

גחלים מבשלות  

ספר בישולי שדה על מדורה לכל המשפחה

אני מזמין אתכם לקחת חלק בהוצאתו לאור של הספר שאת כתיבתו כבר התחלתי ושם דגש על חיזוק הקשר שבין ההורים והילדים דרך הכנת מתכונים על גחלים, בזמן טיול או אפילו בגינה.

"גחלים מבשלות" הוא מדריך מתכונים עשיר המשלב חידות ורמזים, סיפורים קצרים ומשחקים ומשובץ בתמונות וסרטונים. 

בעידן של מסכים מכל הסוגים, קטנים כגדולים, שטוחים, ובעיקר ניידים, גם אני כאב לילדים נדהם נוכח כוח המשיכה המצמיד את פניו של הדור הצעיר אל אותה משבצת מלבנית.

אחד הזיכרונות המתוקים שלי כילד הוא השוטטות בשדה ובניית מחנה, טיפוס על עצים, הרבה משחקי חוץ ומחבואים, בדיוק כשם שעשו אבותיי הקדמונים. היה זה בעידן שהטלוויזיה הייתה עוד בשחור לבן, בעידן שבו מצאי החטיפים הוגבל לקרמבו בעונה ובמבה וביסלי כל השנה.

מדריך חדש ויחיד מסוגו מציע אלטרנטיבה נחמדה ומאתגרת המכוונת לשותפות עשייה ולהתנסות מהנה תוך הבנה כי התוצר הוא בסך הכל אמצעי ולא העיקר והשימוש במסך שהמדריך מציע לעיתים הוא בבחינת

  If you can't beat 'em join 'em.

מה במדריך? מה הוא מחדש? ומה מיוחד בו?

  1. המדריך חושף את קוראיו למגוון רחב של צמחיית שדה ממנה ניתן להכין אוכל ושתייה.
  2. מעודד שיתוף פעולה של ההורים והילדים בכל תהליך בישול האוכל.
  3. מציע מגוון מתכונים שכל כולם על גחלים או על מדורה שאפשר להכין בטיול ו/או גם בגינה!
  4. המדריך נועד להזמין את המטיילים (מבוגרים וילדים, קבוצות מטיילים וכו') להכיר ולהתנסות בבישול על מדורה ובעיקר ליהנות מהחוויה.
  5. מעודד את קוראיו הצעירים לעצמאות!
  6. מעודד את קוראיו ליצירתיות, לפיתוח יכולות אלתור ולא מעט כישורי חיים.
  7. מעודד יציאה החוצה עם או בלי מסכים...
  8. משלב שימוש בטאבלטים/ סמארטפונים וכולל ברקודים לסריקה ובהם: סרטונים, חידות, משימות ומשחקים וכמובן כמובן עצות לבישול על גחלים.
  9. הרבה הפתעות אחרות שכרגע הן בגדר סודות!!!

 

המדריך כאמצעי להקניית ערכים:

הכרת הארץ: אהבת הארץ והרצון להכיר את צמחיה ונסתריה.

עצמאות, סובלנות וסבלנות: לא לפחד לחתוך סלט או להדליק אש. לא לפחד לבשל, ובעיקר לא לפחד לטעות.

עבודת צוות: ילדים והורים, כולם שותפים פעילים לעשייה, בכל שלבי הטיול והכנת האוכל. החל משלב גיוסם וחיבורם לטיול דרך ארגון הציוד והמצרכים הדרושים, ליקוט צמחים, הבערת האש ושאר משימות שיופקדו בידיהם (על פי גילם) יפיחו בהם תחושות רבות כגון: בגרות, אחראיות, שותפות, מנהיגות, התנסות וכיו"ב.

חווית הצלחה: ביצוע מסלול הליכה מאתגר (כגון עלייה תלולה), מציאת הצמח הרלוונטי, הדלקת האש, תיבול האוכל וכו', כל אלו ועוד הן פעולות שטומנות בחובן חוויות הצלחה לצד היכולת להתמודד עם אי הצלחה.

כושר אלתור/יצירתיות: הינם כלים בסיסיים בקרב מטייל ומבשל כאחד כלים שניתן לרכוש דרך התנסות חוזרת.

בטיחות: טיול ובישול הם פעולות מהנות שיכולות להיות גם מסוכנות אם לא שומרים על כללי זהירות שנלמדים ונרכשים תוך כדי עבודה והתנסות בעבודה.

 

הטיול, הבישול ושאר הפעולות המתלוות אליהם מהווים פלטפורמות מצוינות לטיפוח הערכים שהודגשו.

 

 

קצת על עצמי

 כיום מורה של"ח, מדריך הישרדות, מורה דרך ברישיון, ובעיקר איש שטח

עוסק בחינוך וידיעת הארץ למעלה מ 20 שנה. מיד בתום שירותי הצבאי התחלתי את דרכי המקצועית כרכז הדרכה בקן "המחנות העולים" בהר אדר ובהמשך שימשתי כרכז נוער של היישוב. במקביל לעשייתי החינוכית, רכשתי השכלה אקדמאית באונ' העברית (תואר ראשון ותעודת הוראה בארכיאולוגיה ובהמשך תואר שני בציוויליזציות ימיות באונ' חיפה) לצד הוראת של"ח במשרד החינוך.

במהלך השנים למדתי והתמקצעתי בתחומים שונים כגון: ניווט וטופוגרפיה, הישרדות, בוטניקה, זואולוגיה, אורניתולוגיה (צפרות) ושאר נושאים הקשורים לטבע וארץ ישראל.

 

ה"אני מאמין" שלי

אחרי שנים רבות של עשייה חינוכית הגעתי למסקנה שהחיבור בין בישול בשדה, מסלול טיול ועבודת צוות בתוך המשפחה יכול לתרום רבות לחיזוק הקשרים הבין משפחתיים, לעודד חוויות משותפות ולספק זמן איכות בחוג המשפחה. זהו המסר שאני מבקש להעביר באמצעות הספר הזה שאת מלאכת כתיבתו כבר התחלתי.


 בשביל לעורר תאבון...



הפרויקט של

רגב אילון
צור קשר עם היזם
רגב אילון בן 44, נשוי ואב לשלושה. שתי אהבות גדולות שלי שמשתלבות להן יחדיו בספר: בישול וטבע! מורה לשל"ח ועוסק בחינוך וידיעת הארץ למעלה מ 20 שנה. מיד בתום שירותי הצבאי התחלתי את דרכי המקצועית בחינוך לאהבת הארץ וטיפוח ערכים. במקביל לעשייתי החינוכית, רכשתי השכלה אקדמאית באוני' העברית (תואר ראשון ותעודת הוראה בארכאולוגיה ובהמשך תואר שני בציוויליזציות ימיות באוניברסיטת חיפה) לצד הוראת של"ח במשרד החינוך. במהלך כל אותן שנים למדתי והתמקצעתי בתחומים שונים כגון: ארכאולוגיה, בוטניקה, זואולוגיה, אורניתולוגיה (צפרות) ושאר נושאים הקשורים לטבע ארץ ישראל. אחרי שנים רבות של עשייה חינוכית הגעתי למסקנה שהחיבור בין בישול בשדה, מסלול טיול ועבודת צוות בתוך המשפחה יחזק את הקשרים הבין משפחתיים וזהו המסר שאני מבקש להעביר באמצעות ספר זה.
27,865
מתוך 25,000 ₪
111%
מומן
5
ימים שנותרו
212
תומכים
שימו לב!
רק במקרה והקמפיין משיג את יעד הגיוס במשך הזמן שהוקצב התומכים יחוייבו
איך לתמוך בפרויקט?
מינימום 50 הכרת תודה טלפונית
שיחת טלפון + ארבעה מתכונים דיגיטליים מתוך הספר.
6 תומכים מתוך 200
מינימום 75 ספר עד הבית
ספר במשלוח עד הבית.
(ספר צפוי לעלות כ 100 ש"ח)
149 תומכים מתוך 300
מינימום 120 ספר בהקדשה
ספר במשלוח עד הבית + הקדשה אישית מאת המחבר.
55 תומכים מתוך 100
מינימום 200 זוג ספרים מוקדשים
שני ספרים במשלוח עד הבית + הקדשה אישית מאת המחבר.
16 תומכים מתוך 30
מינימום 550 יעוץ אישי וספר כהוקרה
ייעוץ טלפוני אישי בבחירת מסלול מותאם גיל וכושר גופני + ספר עם הקדשה אישית במשלוח עד הבית.
0 תומכים מתוך 25
מינימום 750 שמך יוצג בספר
שמך יוזכר ברשימת התודות בתחילת הספר + ספר במשלוח עד הבית.
1 תומכים מתוך 15
מינימום 1000 שמך יוצג בספר חתום ומוקדש אישית
שמך יוזכר ברשימת התודות בתחילת הספר + עותק חתום עם הקדשת המחבר במשלוח עד הבית.
0 תומכים מתוך 10
מינימום 1500 סדנת בישול אישית
סדנת בישול אישית שאת פרטיה נקבע בשיחת טלפון (עד 6 איש) עם מחבר הספר + 2 ספרים בהקדשה אישית.

1 תומכים מתוך 10
מינימום 2500 סדנת בישול קבוצתית
סדנת בישול קבוצתית יחד איתי שאת פרטיה נסגור בשיחת טלפון (עד 20 איש) + 5 ספרים בהקדשה אישית.
מתאים בול לוועדי עובדים וחברות!!
1 תומכים מתוך 5
מינימום 3000 סיור מודרך עם המחבר + זוג ספרים
סיור קולינרי יחד איתי (עד 20 משתתפים) + מתכון מתוך הספר + 2 ספרים.
מתאים בול לוועדי עובדים וחברות!!
0 תומכים מתוך 5