EN HE

הדרך אל האוכל

הפרויקט של
טלי קינן

אני מזמינה אתכם לקחת חלק בהוצאה לאור של ספר המסע שלי לטעמים, מטבחים וידיים מבשלות.

נעים מאוד, שמי טלי קינן.

נפלא שאתם פה. אני מאמינה ששום דבר לא קורה סתם, אז כנראה שאתם במקום הנכון לכם ועדיין, תודה שהגעתם כי בזכות התמיכה שלכם, הספר הראשון שלי יצא לאור.   

קצת על הספר:

תמצאו בו מתכונים נדירים ומדויקים של סבתות (מכמה עדות). אני מאמינה שחבויים ביניהם כמה מתכונים שערגתם שנים לטעום שוב.

יש בו מתכונים שאספתי במהלך השנים ממטבחים שונים. בחרתי בקפידה את המיוחדים והמרגשים ביותר. 

לא פסחתי על המתכונים שלי. מתכונים קלים, ברורים, מדויקים וגורפי מחמאות. לבשל, לאפות ולהצליח. מי שניסה אותם, יודע שזו פשוט האמת.

 




אך לפני ואחרי הכל, יש בו המון מילים שמתחברות לפסקאות חודרות ללב, שיוצרות יחד סיפורים מרגשים, סיפורי המסע שלי אל עולם האוכל. כך שבסופו של דבר זה ספר על אוכל. הדרך אל האוכל.

רק אנא מכם, אל תבקשו ממני לבחור מה הוא הספר, טעים או מרגש? ספר קריאה או מתכונים?  את זה לא אוכל לעשות.

קצת עלי:

(ההיא מקבוצת האוכל "לא יוצאות מהמטבח" ובכל זאת...)


נולדתי עם כפית בפה. ממש לא מזהב או מכסף, דווקא יותר בכיוון של איזה ביס טוב כזה, מושלם ומאוזן, שעושה לך פיצוצים בפה ובנשמה. אם הייתי יודעת אז לדבר, בטח הייתי מבקשת את המתכון.

מהרגע שהבנתי דבר או שניים, כבר התעסקתי עם אוכל ובעיקר בסיפורים שמאחוריו, שריתקו וסיקרנו אותי אפילו יותר מטעם המאכל עצמו.  

הרעב שלי לא מתבטא בקרקורי בטן אלא בצורך לדעת, להבין, להריח, לצפות ולשמוע סיפורים וחוויות על אוכל, מסורות ומנהגים. אנשים מבשלים. כלי בישול. כלי הגשה. שיטות בישול. עולם שלם שמתקיים בדרך אל האוכל.


תואר הוא דבר חשוב מאוד במשפחתי. כך שמצאתי את עצמי בפקולטה למשפטים ולאחר כמה שנים, עורכת דין מן המניין. 

התפנית הקולינרית המקצועית שלי החלה לפני כחמש שנים. את השינוי הזה אני חייבת למר צוקרברג. לולא הוא, כנראה הייתי עורכת ברגע זה חוזה ולא פרויקט בהדסטארט. 

האמת, שאז, לא הייתי "חיית פייסבוק". ערב אחד, בעודי מחכה לצמוד שימחק לי את החשבון בפייסבוק, השתעשעתי ופרסמתי מילה וחצי. "אני פה רק כדי ללכת" חשבתי לעצמי, וכיאה לי, הרי אי אפשר להסתלק סתם כך, בלי להשאיר איזה חותם. 

רק שאז לא הבנתי באמת את גודלו ומשמעותו. לא ברור מדוע ולמה, במקום לצאת, הקמתי קבוצת אוכל. קראתי לה "לא יוצאות מהמטבח" בדיוק כאן הכל התחיל.

כחצי שנה לאחר מכן הבנתי שפה אני באמת מאושרת. הבנתי שרק פה אני מצליחה לרגש אנשים, לעורר בהם זיכרונות, לגרום להם לשמח את הסובבים אותם, לחבר ולאחד משפחות. 

לאחר חמש עשרה שנים, החלטתי לעזוב את עולם המשפט. הרגשתי שאני צריכה לצאת, לפגוש אנשים וללמד אותם כל מה שחקרתי ולמדתי על אוכל. 

סגרתי את המשרד ופתחתי עסק לסדנאות אפייה ובישול, המתמחה בעיקר בעולם בצקי השמרים, איך לא? יצורים חיים הם השמרים, המשיבים אהבה לאופה, כל עוד הוא העניק להם אותה קודם לכן.


הקבוצה כבר מונה מעל 57,000 חברים. משפחה אחת גדולה ומיוחדת. משם הדרך לאתר ובלוג סיפורים על אוכל ומתכונים הייתה לא קצרה, אך מתבקשת, והיום, הספר. 

ספר לזכרן של כל האמהות שלי ולכבודם של כל מי שהטביע חותמו על לוח ליבי ועל נימי נשמתי בעולם האוכל ובדרך אל האושר. זו דרכי היחידה להביע את תודתי והערכתי העצומה להם.

קצת על אוכל: 

אוכל הוא מקל קסמים. כל טעימה, כל הרחה, כל מבט, הם כהנפת המקל אל על. אתם מניפים אותו מעלה ומיד אתם בתקופה אחרת, במטבח מסוים, שוב לצד אנשים שאיבדתם, חוזרים אל אדמת מדינה שעזבתם. 

אתם מניפים אותו אל על ומדמיינים עולם שלם, מציאותי או דמיוני. נופים, ריחות, שדות, שווקים וטעמים. כאלו שהייתם בהם ואולי כאלה שאתם חולמים להגיע אליהם.

אם זה מה שקורה לכם כשאתם רואים, מריחים או טועמים אוכל... אם סיפור חייה ועברה של מנה מרתק אתכם לא פחות מטעמה, אתם חייבים את הספר הזה בבית וגם, הרבה טישו.

תמיד יהיו מי שהקסם באוכל עבורם הוא ביס מושלם, ויהיו כאלו שהקסם הוא פשוט להיות לרגע במקום אחר ולהרגיש שהנשמה והלב מתרחבים כאוקיינוס ועוד רגע מתפוצצים. זו בדיוק אני. ואתם?

קצת על הצלמת:

הספר שזור בצילומי מנות ואווירה מרהיבים, של הצלמת והמעצבת הווירטואוזית, מיה חסון, שמשכילה להניח בדיוק מצמרר את ליבי ונשמתי בתוך כל מנה שעיצבה וצילמה.

מיה היא הפיה של הספר, בעזרתה ישלימו הסיפורים והמתכונים שלי מסע ארוך וברור להכרת ידיים שתיבלו ובחשו, אצבעות שלשו, נשמה שהאכילה, זיכרונות שצפו, טעמים שנשכחו, רגעים ששוחזרו, געגועים שצרבו. 

המטבח הקטן, שולחן הפורמייקה הירוק, קערת הנירוסטה הענקית המתייבשת על אדן החלון, הסינר המוכתם והריח שהיה באוויר. הריח הזה, שהיה רק באותו מטבח. מקווה שכך, נצליח לגרום לכם לטעום אחרת את המתכונים והחוויות שבספר.

צילום נעמה יעקב

קצת טעימות:



קצת על הצוות:

לפני הכל, רציתי לשתף אתכם, שההחלטה להוציא את הספר לבד, ללא הוצאה לאור, נבעה מהרצון לחסוך בעלויות.

זכות גדולה נפלה בחלקי. את הספר עורכת, העורכת הוותיקה והמוכשרת, הגברת אלינוער רבין. הספר סיים שלב העריכה.

על צילומי המנות והאווירה אמונה הצלמת, המעצבת והפיה, מיה חסון. כל המנות וצילומי האווירה הושלמו.  

בימים אלו, הספר נמצא בשלב העריכה הגרפית על ידי המעצבת המיוחדת רוני בר. 

ואז הלידה. יש שקוראים לכך הדפסה, אבל הם טועים.


אז אם התחברתם, אם ריגשתי אתכם, אם אתם חושבים

ומרגישים כמוני...  אתם הולכים להתאהב בספר. 

אני מזמינה אתכם לבחור את התשורה שהכי אהבתם ולתמוך בפרויקט. 


ולסיום משהו אחד קטן, אם תדמיינו ממש חזק, אולי תמצאו בספר מקל קסמים.


שלכם באהבה ובתודה,

טלי




 

 



הפרויקט של

טלי קינן
צור קשר עם היזם
בקיץ האחרון מלאו לי 46 שנים. אני נשואה לאישי המדהים ואימא גאה לשלושה ילדים מקסימים. בגיל 40 זנחתי את מקצוע עריכת הדין, בו עסקתי שנים רבות, לטובת עיסוק בדבר שגורם לי להתרגש ולדמוע מאושר- אוכל. האהבה שלי למטבח ובעיקר לחקר האוכל והחוויה שסביבו, בצירוף האהבה הגדולה שלי לאנשים ולכתיבה, הביאו אותי להקים את "טלי קינן סדנאות אפייה ובישול". אני מאושרת מכל מפגש ומודה על הזכות להכיר אנשים מקסימים וללמד אותם את רזי האפייה והבישול, מתוך מקום של הבנת חומרי הגלם ותהליכים. אני גאה להיות מקימה ומנהלת של קבוצת האוכל הגדולה והמכובדת בפייסבוק "לא יוצאות מהמטבח". אני בעלת בלוג אוכל http://www.tallykeinan.com ובימים אלו שוקדת על הוצאת ספר על אוכל . אשריי האדם שקם בכל בוקר לעסוק במה שהוא אוהב וממלא את ליבו שמחה.
28,430
מתוך 104,000 ₪
27%
מומן
36
ימים שנותרו
183
תומכים
שימו לב!
רק במקרה והקמפיין משיג את יעד הגיוס במשך הזמן שהוקצב התומכים יחוייבו
איך לתמוך בפרויקט?
מינימום 55 מייל תודה
מייל תודה וההערכה על תמיכתכם בצירוף המתכון שהכי מרגש אותי בספר.
22 תומכים
מינימום 110 עותק מהספר במחיר מוזל (איסוף עצמי)
מתרגשת להעניק לכם עותק מהספר במחיר מוזל.

מחירו של הספר בחנות יהיה 135 ש"ח.
איסוף עצמי מנקודות חלוקה בת"א או ברחובות במספר מועדים קבועים.
48 תומכים מתוך 500
מינימום 130 עותק מהספר במחיר מוזל (כולל משלוח)
מתרגשת להעניק לכם עותק מהספר במחיר מוזל שיגיע אליכם בדואר.

מחירו של הספר בחנות 135 ש"ח.
במקרה של משלוח לחוץ לארץ, יתווספו דמי משלוח ליעד.
56 תומכים מתוך 500
מינימום 145 עותק מהספר בצירוף חתימת ידי (כולל משלוח)
מתרגשת להעניק לכם עותק מהספר בחתימת ידי, שיגיע אליכם בדואר.

מחירו של הספר בחנות 135 ש"ח.
במקרה של משלוח לחוץ לארץ, יתווספו דמי משלוח ליעד.
קיימת אפשרות לאיסוף עצמי מנקודות חלוקה בת"א או רחובות.
31 תומכים מתוך 200
מינימום 160 עותק מהספר עם הקדשה אישית ומפגש איתי
מתרגשת לפגוש אתכם ולהעניק לכם עותק מהספר עם הקדשה אישית.

מחירו של הספר בחנות 135 ש"ח.
המפגשים יערכו באיזור המרכז או ברחובות, במועדים שיקבעו מראש.
דברו איתי להרשמה.
במידה ולא יתאפשר לכם להגיע למפגש, אדאג לשלוח לכם את הספר בדואר. במקרה של משלוח לחוץ לארץ, יתווספו דמי משלוח ליעד.
12 תומכים מתוך 200
מינימום 410 עותק מהספר עם הקדשה אישית ושובר לסדנה שלי
מתרגשת להעניק לכם עותק מהספר עם הקדשה אישית ולהעביר אתכם כמה שעות בסדנה מרתקת.

מחירו של הספר בחנות 135 ש"ח.
הסדנאות יתקיימו במספר מועדים באיזור המרכז או רחובות.
יתכנו מוקדים נוספים. דברו איתי.
עד 10 משתתפים בסדנה.
לרישום למועד הסדנה הנבחר, דברו איתי.
במקרה של העדרות מהסדנה, אדאג לשלוח לכם את הספר בדואר.
3 תומכים מתוך 24
מינימום 440 ארבעה עותקים של הספר בצירוף חתימת ידי
מתרגשת להעניק לכם ארבעה עותקים מהספר בחתימת ידי, במחיר מוזל.

מחירו של הספר בחנות יהיה 135 ש"ח.
איסוף עצמי מנקודות חלוקה בת"א או ברחובות במספר מועדים קבועים.
3 תומכים מתוך 100
מינימום 500 עותק מהספר וקרדיט מודפס בספר
מתרגשת להעניק לכם עותק מהספר עם קרדיט מודפס והקדשה אישית שישלח אליכם בדואר.

מחירו של הספר בחנות 135 ש"ח.
במקרה של משלוח לחוץ לארץ, יתווספו דמי משלוח ליעד.
קיימת אפשרות לאיסוף עצמי מנקודות חלוקה בת"א או רחובות.
11 תומכים מתוך 30
מינימום 1200 עותק מהספר עם הקדשה אישית וסדנה פרטית ב Skype
מתרגשת להעניק לכם עותק מהספר עם הקדשה אישית ושיעור פרטי במשך שעתיים, שיועבר באמצעות Skype.

לשיעור באמצעים אחרים, דברו איתי.
הספר ישלח אליכם בדואר.
במקרה של משלוח לחוץ לארץ, יתכן ויתווספו דמי משלוח ליעד.
0 תומכים
מינימום 1250 הרצאה שלי במחיר מוזל
שמחה להעניק לכם הרצאה שלי במחיר מוזל.
ההרצאה תתקיים בבית / במבנה הארגון של התומך.
משך ההרצאה כשעתיים.
לבחירה מתוך שלוש הרצאות:
1. הצלחה באפייה ביתית - כל מה שלא כותבים לנו במתכון.
2. שלושה בצקים על רגל אחת.
3. בניית תפריט לאירוח מושלם.
פירוט התכנים באתר שלי "טלי קינן סדנאות אפייה ובישול"
ההרצאה מוגבלת לאיזורים הבאים: איזור המרכז, רחובות, מודיעין.
לאיזורים אחרים - דברו איתי.
0 תומכים
מינימום 2000 עותק מהספר עם הקדשה אישית וסדנה פרטית
מתרגשת להעניק לכם עותק מהספר עם הקדשה אישית ולהגיע אל המטבח שלכם לסדנת בישול פרטית.

עד 5 משתתפים בסדנה.
ינתן עותק אחד של הספר.
משך הסדנה - 3 שעות.
את תוכן הסדנה נקבע יחד. העיקר שתהיו מרוצים.
את חומרי הגלם אתם תרכשו, על פי רשימה מסודרת שתקבלו ממני.
השיעורים מוגבלים לאיזור השרון, המרכז, פתח תקווה, מודיעין, השפלה, אשדוד.
לגבי איזורים אחרים, דברו איתי.
0 תומכים מתוך 20
מינימום 6200 קנייה מרוכזת של 50 ספרים והרצאה שלי
קנייה מרוכזת של 50 עותקים במחיר מוזל והרצאה שלי בבית /בארגון התומך.

משך ההרצאה כשעתיים, לבחירה מתוך שלוש הרצאות.
תכני ההרצאות מפורטות באתר שלי - "טלי קינן סדנאות אפייה ובישול"
ההרצאות מוגבלות לאזורים הבאים: חיפה עד באר שבע, ירושלים.
הספרים ימסרו במעמד ההרצאה.
לכמות ספרים שונה או לגבי איזורים אחרים, דברו איתי.
0 תומכים